Hoppa till sidans innehåll

Bordtennis-KM

15 MAJ 2017 22:33
Idag har bordtennis-KM avgjorts och detta var också deltävling nr 8 i årets Tour de Hallsberg.
  • Uppdaterad: 15 MAJ 2017 23:13

Klockan 16:30 var det samling i bollhallen för start. Turneringen inleddes med gruppspel där alla spelade mot alla. Killarna var 4 grupper med 4 spelare i varje och bland tjejerna så var de 4 grupper med 3 tjejer i varje. För samtliga gällde att de 2 bästa i varje grupp gick vidare till kvartsfinalspel. Gruppspelsmatcherna var korta och intensiva och avgjordes först till 5. Trots detta så var det ganska tydligt vilka som var vassa och skulle kunna bli farliga under finalspelet. Från och med kvartsfinalerna spelades sedan matcherna i 1 set till 11.

I tjejklassen var Hanna och Julia de starkaste och tog sig vidare till final. Väl där bjöd de på en ritkigt tät och spännande match där de hela tiden följdes åt fram till ställningen 9-9. Då avgjorde sedan Julia och tog hem segern med 11-9 och kan titulera sig OLGY-mästarinna i bordtennis!

Bland killarna så visade det sig att vår vän Reeto från Schweiz hade hållt i ett bordtennisracket tidigare. Visserligen lyckades Andreas G slå honom i gruppspelet, men när de sedan träffade på varandra igen i semifinal så var Reeto den starkaste och gick vidare till final. Där fick han möta västkustens stolthet Fredrik Johansson. Freddan lyckades dock inte riktigt stå upp emot Reeto så det hela slutade med att vi fick en schweizisk segrare. Freddan får nöja sig med att vara bästa svensk för dagen och kanske allra viktigast - bästa Varbergsbo!

Resultat i korthet finns sammanfattat nedanför. Totalställningen i Touren är också uppdaterad. Då Reeto inte är med i Toursammandraget så räknas han bort och Freddan får en eftertraktat placeringssiffra 1 i kolumnen.

Finaler
Julia - Hanna   11-9
Reeto - Freddan   11-6

Semifinaler (segrare understruken)
Hanna - Sofia K
Frida - Julia

Reeto - Andreas G
Freddan - Jonas

Kvartsfinaler (segrare understruken)
Hanna - Victoria
Emma - Sofia K
Frida - Alva
Julia - Tove

Andreas G - Ludvig
Lukas - Reeto
Axel - Freddan
Jonas - Olle

 

 


Epost: Adressen Gömd

Alleskolan   

 

 


 

Postadress:
Alleskolans IF - Skolidrott
V. Storgatan 5A
69430 Hallsberg

Besöksadress:
V. Storgatan 5A
69430 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 0704163675
E-post: orienteringsgymnasie...

Se all info