Hoppa till sidans innehåll

Lägerrapport från Turkiet

03 APR 2014 19:52
Vi (Johanna & Moa) tänker uppdatera här ibland så ni får en bättre inblick i vad vi gör här på OLGY. För två veckor sedan reste vi till Turkiet för årets utlandsläger.
  • Skapad: 03 APR 2014 19:52

Det började lite struligt med att halva gruppen höll på att missa flyget och när vi äntligen landade efter 12 timmars resande försvann en del väskor, men till slut dök alla väskor upp.

Under resan fick vi uppleva många olika terränger och miljöer. Andra dagen åkte vi med vår privatchaufför Roberto 2 till den lilla byn Selge. 900 meter över havet tillbringade vi hela dagen bland små hyddor och säljtokiga tanter. Runt dem sprang vi både långpass och sprint-KM. Men det roligaste den dagen kanske var forsränningen som vi körde på vägen hem.

Forsränningen började med en kall promenad på led genom forsen i 10 gradigt vatten. Det var många som tappade rösten efter den kallduschen. Eftersom alla är tävlingsmänniskor var det en kamp om att vara först tillbaka med sin båt. Dock förstod inte guiderna att vi ville tävla mot varandra då de gjorde allt för att forsränningen skulle bli så lång som möjligt. De slängde i både Fanny och Jakob, och så fort man åkte förbi en annans båt började de skvätta vatten. Fast värst var nog Åsman som fintade med att han inte skulle skvätta, men det gjorde han ändå.

Andra saker som var väldigt bra med lägret var hotellen vi bodde på, båda erbjöd ett middagsbord av sötsaker som vi alla flitigt besökte, men också trevliga turkar enligt Malin.

Den fjärde dagen var det dags för vårt prestigefyllda långdistans-KM. De som tog sig runt banan möttes av höga höjder och djupa dalar, där alla tog ut sig ordentligt.

Resten av dagarna tränade vi på i fin men krävande terräng. Och på kvällen innan hemfärden var vi uppe så länge som möjligt för att suga ur det sista av vår turkietresa. 

Turkiet1

Hela OLGY-gänget på resa till bergen i Selge

Turkiet2

Alla känner lite på vattnet inför forsränningen. Temperatur +10 grader?

Turkiet4

Tomas och vår lägerguide Veysel

Turkiet5

Snabblöpt terräng

Turkiet6

Lyckliga pojkar i nya fotbollströjor

Turkiet3

HOLGY with love

Skribent: Johanna & Moa

Alleskolan   

 

 


 

Postadress:
Alleskolans IF - Skolidrott
V. Storgatan 5A
69430 Hallsberg

Besöksadress:
V. Storgatan 5A
69430 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 0704163675
E-post: orienteringsgymnasie...

Se all info