Hoppa till sidans innehåll

Lyckad premiär i Silva Juniorcup

06 APR 2010 09:30
Under påskhelgens premiär i Silva Juniorcup med hela den svenska junioreliten på plats tävlades det både i masstart och medeldistans. Premiären blev lyckad då det presterades flera topplopp av löparna från OLGY Hallsberg. Främst av alla var Love Berzell som segrade båda dagarna i H18-klassen!
  • Uppdaterad: 06 APR 2010 10:25

Dubbelseger för Love
Efter ett väl disponerat och kyligt lopp på lördagens masstart så låg Love hela tiden med framme i täten. När allt fler föll i från tätklungen så var det på slutet bara två grabbar kvar som skulle göra upp om slutsegern. Där visade Love ingen tvekan utan spurtade enkelt hem segern som var hans första någonsin i dessa sammanhang. På måndagens medeldistans var det dock dags att utöka segerraden ytterligare då han återigen visade sig vara den bästa och har i och med sina dubbla segrar tagit ett bra grepp om ledningen i årets Silva Juniorcup. 

Varsin pallplats för både Marion och Oskar
Även Marion Aebi gjorde ett bra lopp på lördagens masstart och kom på 3:e plats i D18-klassen. En som var besviken efter lördagens masstart var Oskar Svensson som i H18-klassen som inte lyckades få till något topplopp, men revancherade sig senare på medeldistansen med ett bra lopp som räckte till en fin 3:e plats.

Flera fina topplaceringar
Förutom Loves dubbelseger samt Marions och Oskars pallplatser så var det fler som presterade fina lopp under helgen. På masstarten i D18-klassen var Kajsa Hammarström 5:a och Julia Lauri 15:e, medan grabbarna genom Christer Garpenlund och Eric Börjeskog placerade sig 9:a och 10:a.
På medeldistansen gjorde Johan Salomosson ett mycket bra lopp i H18-klassen som räckte till en 6:e plats. I D18 placerade sig trion Marion Aebi, Julia Almén och Josefina Almén på placeringarna 11, 12 och 14 och

Fjolårets studenter imponerade stort
Extra roligt denna helg var även att fjolårets studenter Lilian Forsgren och Johan Runesson och sprang otroligt bra i sina klasser D20 och H20. Lilian vann masstarten överlägset och sprang in på en 3:e plats på medeldistansen.
Johan vann även han masstarten och valde sedan att mäta sin krafter i seniorklassen på måndagens medeldistans. Där sprang han in på en imponerade 5:e plats med stora delar av världseliten på plats! 

Skribent: Anders Holm

Alleskolan   

 

 


 

Postadress:
Alleskolans IF - Skolidrott
V. Storgatan 5A
69430 Hallsberg

Besöksadress:
V. Storgatan 5A
69430 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 0704163675
E-post: orienteringsgymnasie...

Se all info