Hoppa till sidans innehåll

Resultat friidrotts-KM

11 JUN 2012 15:13
Äntligen kan resultaten från förra torsdagens friidrotts-KM offentliggöras. Dels har det varit strul med annat som kom i mellan, men så var det också lite snack om några som hade skaffat sig "otillåtna fördelar" vilket vi arrangörer behövde ta en diskussion om hur vi skulle hantera.
  • Skapad: 11 JUN 2012 15:13

Arrangemanget
Tävlingen avgjordes som vanligt i en mångakamp med totalt 6 grenar där varje deltagare får räkna bort den sämsta av grenarna.

Tävlingen innehåller två moment; "poängtävling" där det gäller att göra så bra resultat som möjligt får att få höga poäng samt samt "gissningstävling" där det gäller att på förhand gissa vilket resultat man kan prestera i respektive gren. Totalresultatet räknas sedan samman genom placeringssiffrorna i de olika tävlingarna.

Fusk eller inte?
De synpunkter om att deltagarna i en grupp hade skaffat sig otillåtna fördelar grundade sig i att några hade provsprungit 60m häck på tid precis innan sitt lopp. Självklart kan detta ge en fördel i att försöka pricka sitt på förhand gissade resultat och tävlingsledningen beslutade därför att stryka gissningsdelen gällande denna gren för personerna i denna grupp.

Resultaten
Segrare i årets KM gjorde bland tjejerna Tove Forshällen, dock i en tät strid med Karin Gustafsson, där de båda efter placeringarna 1 respektive 2 i de olika tävlingsmomenten hade den totala placeringssiffran 3 . Tove var dock den som presterade klart bäst resultat i poängtävlingen och detta avgjorde då till Toves fördel.

Bland killarna segrade Nicke G efter att ha varit bäst på att gissa samt skrapat ihop tredje mest poäng genom sina resultat. Tvåa kom Ludvig Nilsson som visade starka resultat i flera grenar, men som inte var lika vass på att i förhand bedömma sin kapacitet.

Samtliga resultat finns på länken nedan:

Resultat fridrotts-KM 2011-2012

Skribent: Anders Holm

Alleskolan   

 

 


 

Postadress:
Alleskolans IF - Skolidrott
V. Storgatan 5A
69430 Hallsberg

Besöksadress:
V. Storgatan 5A
69430 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 0704163675
E-post: orienteringsgymnasie...

Se all info