Hoppa till sidans innehåll

Träningsdag i Riddarhyttan med OLGY-KM långdistans

10 MAJ 2012 18:39
I onsdags åkte vi upp på träningsdag till den gropiga tallheden i Riddarhyttan. På förmiddagen var det OLGY-KM långdistans som gällde och på eftermiddagen tränade vi medeldistans. Ett stort tack till Erik Rost som hade fixat båda träningarna åt oss. Resultat m.m. finns att läsa här...
  • Skapad: 10 MAJ 2012 18:39

På förmiddagen var det alltså lång-KM som gällde. Det fina vädret uteblev helt och hållet denna dag och det var ett grått och tungt regn som låg över den rätt snabblöpta, men också kluriga terräng i Riddarhyttan. 

Eken snabbast bland OLGY-killarna
I killklassen visade den formstarke Johan Ek-Larsson fortsatt fin form och segrade  i OLGY-KM med drygt 2 minuter före Erik Lindgren och Nicke Gustafsson. Ett antal minuter snabbare än Eken var dock Love Sintring från ÖLOF-elit som också var med och sparrade på detta pass. Ytterligare gästande hade vi från Johan Runesson som var på ett av sina återbesök hos Hallsbergs OLGY. "Rune" körde dock lugnt på detta pass och med den löpfarten räckte han inte till att matcha de andra som körde för fullt. Nästa vecka när EM drar igång så blir det förhoppningsvis annan fart på Runesson..

Jullan överlägsen bland tjejerna
I tjejklassen var Julia Lauri överlägsen då fler av de andra tjejerna missade en hel del. Jullan visade dock fortsatt fin form och klarade av att den utmanande banan utan problem. Härligt att se Jullan så säker i skogen och vi hoppas att det fortsätter i Dalarna nästa helg!

Resultat finns på länken nedan:

Sträcktider Winsplits online

 

KMlangdistans
KM-segrarna Johan Ek-Larsson och Julia Lauri
 


Lunch
och eftermiddagsträning i fortsatt regn
Efter lång-KM var det lunch och eftermiddagsträning som gällde. Tyvärr fortsatte regnet att vräka ner. För att hålla värmen uppe så drog vi igång en eld i eldstaden vid det vindskydd som fanns. Träningen på eftermiddagen var en fin medeldistansbana och efter genomförande av denna så rullade vi hem mot Hallsberg igen.

Tour de Hallsberg - omkastningar i totalställningen
Då lång-KM även ingick som åttonde deltävling i årets Tour förändrades även totalställningen efter detta.
Bland killarna gick Nicke G återigen upp i topp efter sin tredjeplats. En del av de övriga i toppen av totalställningen hade det dock tyngre. Jonte Aronsson var tvungen att kliva av pga skadekänning och Oskar Andrén stämplade fel. Det var ett tufft arrangemang där man inte hade någon hjälp av kodsifforor då SI-enheterna blivit blandade. Det som gjorde det svårt var då att det även fanns kontroller ute till e.m. passet i samma område. Erik Lindgren och Jens Rönnols avancerade i totalställningen och kanske kan vara med och utmana om de högsta placeringarna när det nu drar ihop sig mot ett avgörande.
Bland tjejerna leder Karin G totalt och skuggas av Lina Lång och Sanna Skoog. Jullan skaffade sig också genom sin seger ett bra läge att vara med och slåss i toppen. Hon missade ju tidigare båda deltävlingarna i Tjeckien på grund av sjukdom. 

En deltävling samt final återstår
Nästa och den nionde deltävlingen är nu friidrotts-KM den 7/6. Efter denna deltävling så kan alla även räkna bort ett tredje resultat och då brukar det alltid kunna bli ytterligare omkastningar. Efter detta är det bara finalen kvar i kampen om att erövra de gula ledartröjorna!


Skribent: Anders Holm

Alleskolan   

 

 


 

Postadress:
Alleskolans IF - Skolidrott
V. Storgatan 5A
69430 Hallsberg

Besöksadress:
V. Storgatan 5A
69430 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 0704163675
E-post: orienteringsgymnasie...

Se all info