Hoppa till sidans innehåll

Vänskapslandskamp i fotboll

14 OKT 2010 08:00
I går kväll var det dags att plocka fram bollen och göra upp om vilka orienterare som är bäst att spela fotboll - de från Sverige eller de från Lettland?
  • Skapad: 14 OKT 2010 08:00

Klockan 19:00 var det samling och vi hade bokat in oss på Alléskolans egna konstgräsarena och dragit på strålkastarljusen för fullt. Det spelades en match mellan killarna och en mellan tjejerna.

Tjejernas match var tuff och intensiv, men tjejerna från Hallsberg visade tuff inställning och gick in och vann matchen med klara 5-2. Tjejlaget, som också går under namnet BK Toto, ser ut att kunna gå en ljus fotbollsframtid till mötes!

Killmatchen blev inte samma tuffa och täta tillställning för här var det ren och skär utklassning som gällde. De lettiska killarna fick sällan ha bollen under kontroll någon länggre tid utan spelet dominerades totalt av Hallsbergs OLGY:s egna lag FC Candycorner. Sutresultatet skrev till slut till 11-0 (fast det var nästan så att alla tappade räkningen på slutet...) och trots att letterna allt mer gick över till långbollar och försök att lyfta upp hela laget så lyckades de inte få in något mål.

Denna fotbollsafton var mycket uppskattad av samtliga och blev slutet på en tuff dag där många även hade varit med och tränat både morgonpass och eftermiddagspass. Nu väntar testbanan i Skåle på torsdag eftermiddag och på lördag morgon så åker letterna hem igen.

Våren 2011 är det dags för oss i Hallsberg att åka och hälsa på i Lettland. Kanske blir det återigen en fotbollslandskamp fast då på bortaplan?

 

FC Candycorner - Hallsbergs OLGY:s fotbollskillar

 

 

FC Latvia - de "långtjångande" motståndarna från öst

 

Fler bilder från kvällen (picasaweb)

Skribent: Anders Holm

Alleskolan   

 

 


 

Postadress:
Alleskolans IF - Skolidrott
V. Storgatan 5A
69430 Hallsberg

Besöksadress:
V. Storgatan 5A
69430 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 0704163675
E-post: orienteringsgymnasie...

Se all info