Hoppa till sidans innehåll

Fyra veckor här på OLGY Hallsberg – nu väntar SM!

13 SEP 2019 07:31
Inflytt, skolstart, information, läger, träning, lektioner och roligt tillsammans. De första 4 veckorna har varit hektiska, men nu är det äntligen dags för höstens SM tävlingar!
  • Uppdaterad: 13 SEP 2019 07:31

På fredag för 4 veckor slog elevboendet upp sina dörrar till den gemensamma inflyttningsdagen. Under dagen ankom 10 nya förväntansfulla åk1 familjer och så klart ett helt gäng med äldre rutinerade OLGY-elever. Första skoldagen väntade sedan på måndag 19/8. Våra åk 1:or hade samling i aulan kl. 09:00. För åk 2 väntade ledigt fram till lunch och skolstart kl. 13:00. Åk 3 var helt lediga på måndagen och började inte förrän tisdagen, men då får de ju också gå en skoldag längre i juni även om den sista studentdagen förhoppningsvis inte kommer att kännas allt för tråkig :)

Redan på onsdag första skolveckan drog vi iväg på läger upp till Bergvik i Hälsingland för att ha roligt tillsammans, lära känna varandra och bekant oss lite närmare med den terräng som väntar på SM. Vi tränade ett pass i Gävle på väg upp och sedan blev det ytterligare 3 pass på plats vid Lynäs sommarhem i Bergvik. Förutom träning och social samvaro så blev det även en hel del tid tillsammans i köket då vi lagade all mat gemensamt.


Förberedelser inför träning vid härliga Mikkelsberget i Bergvik

Övriga veckor har vi sedan börjat få lite ordning på våra rutiner i vardagen här på OLGY Hallsberg. Det har så klart varit fullt av träningar av olika slag. Löpteknik, styrka, intervaller och en massa nötande med OL-tekniken. En del andra lektioner har så klart också funnits med på schemat.

Nu väntar höstens första SM-helg där våra åk 1:or dragit iväg till Oskarshamn. För deras del tävling redan idag då sprintdistansen inleder USM som sedan följs av långdistans lördag och distriktstafett söndag. För övriga väntar ju långdistans i Hälsingland med ett pirrigt kval på lördagen och sedan en final på söndagen. Vi önskar alla ett stort LYCKA TILL!


Epost: Adressen Gömd

Alleskolan   

 

 


 

Postadress:
Alleskolans IF - Skolidrott
V. Storgatan 5A
69430 Hallsberg

Besöksadress:
V. Storgatan 5A
69430 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 0704163675
E-post: orienteringsgymnasie...

Se all info