Hoppa till sidans innehåll

Höstterminens första veckor

28 SEP 2018 20:57
Vi kan nu summera de första 6 veckorna av höstterminen på OLGY Hallsberg. Det har varit intensiva veckor som rivstartade med läger i Falun och sedan har vi klarat av ett antal SM-helger.
  • Uppdaterad: 28 SEP 2018 20:57

Nu väntar en lite lugnare period och vi kan konstatera att hösten med tillhörande väder verkligen tagit ett ordentligt grepp om vår omgivning. Senaste veckan har bjudit på allt från stålande fina, men lite kyliga höstdagar, men också regn och storm som kyler än mer.

Först veckan – läger i Falun
Redan onsdagen första skolveckan drog vi även till Falun på läger. Förutom en del fina träningspass så hann vi också med en massa annat tillsammans. Som att laga mat och leka en del för att lära känna varandra.

Andra veckan – USM i Luleå
Redanvecka2 var det alltså dags för eleverna i åk 1 att åka upp till Luleå för USM. Tränare Tomas och Martin var också på plats i den friska norrländska luften för uppdrag med marknadsföring som så klart även kombinerades med lite coachning. Och vilken helg det blev med fina prestationer. Sammanlagt kunde vi räkna till 6 medaljer som våra härliga nya åk 1:or hade med sig hem!

USM, sprint
D16 silver – Kajsa Bogren
D16 brons – Emma Ling

USM, långdistans
D16 brons – Kajsa Bogren
H16 silver – Jesper Johansson

USM, distriktsstafett
Guld – Kajsa Bogren och Fredrik Glännefors (Stockholm)

Tredje veckan – SM långdistans i Jönköping
Somförberedelse inför den terrängen som väntade i Jönköping hade vi letat upp några av de tuffaste och brötigaste partierna i Kilsbergen och ett flertal kontrollplaceringar på träningarna veckorna innan hade legat inne i grönområden. Vi kunde inte vara mer redo! Tyvärr hade det nu börjat cirkulera lite skolstartsförkylningar i gänget så alla kom inte till start. Långdistansen kan summeras med många fina prestationer, men där vi ändå inte riktigt hade flytet att få med oss de absoluta topplaceringarna. Hela 9 killar i gänget gick vidare till A-final i H18 och där placerade sig Leo Johansson bäst på plats 9, men alla övriga var topp-30. Bland tjejerna så hade vi 5 löpare i A-final och bästa resultaten i finalen var här strax utanför topp-10.

Fjärde veckan – SM medeldistans och stafett
Efter att ha laddat batterierna för ännu en SM-helg så var det alltså dags för medeldistans. Här hade vi nu fler löpare på startlinjen än helgen innan då ju många av våra åk1:or valde att ta steget upp i H18/D18 klassen. Någon större respekt visade de inte heller då både Valter Pettersson och Fredrik Glännefors tog varsin seger i sina respektive kvalheat. Totalt hade vi denna helg 9 killar och 8 tjejer som tog sig vidare till A-final där det var många som gjorde väldigt fina lopp och var högt placerade i sina kval. Under finaldagen var det dock inte riktigt samma flyt och ingen löpare lyckades nå upp till någon medaljplacering. Bäst placerade var i D18 Ellen Blennow (6:a) och Emma Ling (8:a). I H18 även där två topp-10 placeringar genom Valter (8:a) och Fredrik (10:a). På söndagens stafett hade vi Lukas Olm med i Kils OK:s lag som tog en silvermedalj i herrjuniorklassen. Roligt var också att vår lärarkandidat Lina Strand visade grym klass i D21 med guld på både medeldistans och i stafett!

Femte veckan – grymma teknikpass och utrymningsövning
En vecka att andas ut lite efter SM-helgerna. Som vanligt var det styrka på måndag och intervaller på tisdag. Sedan väntade 2 riktigt fina teknikpass på onsdag och torsdag. Onsdagen med teknikövning på Gårdsjökartan med vit mask över kartan och endast vissa de utmärkande detaljerna att springa efter. På torsdagen kuperade OL-slingor med uphill/downhill runt mytomspunna Skåle klint. På fredagen hade vi samling i elevföreningen och genomförde också en oanmäld utrymningsövning på elevboendet.
 

Sjätte veckan – regn och rusk i Luckebo och Dunderklintarna
Denna vecka låg återigen fokus på grymma teknikpass. På onsdagen momentslingor i Luckebo riggade av praktikant Lina Strand. På torsdagen hade Kilsbergens konung Martin Regborn lagt banor vid natursköna Dunderklintarna. Enligt banläggaren själv får området ”5 av 5 kolbottnar” i betyg. Tyvärr blev upplevelsen av detta pass inte den bästa då höstvädret visade sig från allra sämsta sida med ett riktig nedkylande skyfall.

Framöver väntar nu oktober och en vecka innehållande gemensam 25-mannaträning med ÖLOF innan det till helgen är dags att dra till Stockholm och tävla om att bli Sveriges bästa klubb. Vi ska även träna lite på att gå kompassgång efter gradtal så vi är förberedda inför älgjakten där vi som tradition ska hjälpa till att gå älgdrev i skogarna runt Svartå.


Epost: Adressen Gömd

Alleskolan   

 

 


 

Postadress:
Alleskolans IF - Skolidrott
V. Storgatan 5A
69430 Hallsberg

Besöksadress:
V. Storgatan 5A
69430 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 0704163675
E-post: orienteringsgymnasie...

Se all info